Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantna lazania z indykiem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 303
Polecam.
Odsłon: 770
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 431
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 303
Polecam.
Odsłon: 770
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 431
Składniki
W rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. Dodaj indyka i przyprawy, wymieszaj, smaż chwilę i wlej bulion. Duś ok. 20 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i potrzymaj na ogniu jeszcze ok. 3 minut. Możesz dolać trochę wody, by sos był nieco rzadszy (potem wodę wchłonie makaron).
Beszamel: w małym rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i starannie rozmieszaj. Pogotuj chwilę, dolej część mleka, rozmieszaj i wlej resztę, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Dodaj przyprawy.
Przygotuj naczynie żaroodporne, na dnie ułóż warstwę mięsa, połóż płat makaronu i polej go sosem. Powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Ostatnie dwie warstwy powinien tworzyć płat makaronu i beszamel.
Przykryj i piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec zdejmij pokrywkę i piecz 5 minut, by zrumienił się beszamel.
• 60 minut • dla 4 osób • cena ok. 25 złŹródło: Show