Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna rolada omletowa"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 345
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 345
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Składniki
Rukolę opłukać, trzymać w zimnej wodzie. Płaską blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i wsunąć do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Jajka wymieszać mikserem z mlekiem, wodą mineralną i mąką. Ciasto przyprawić solą, pieprzem oraz tymiankiem. Listki rukoli wyjąć z wody i dokładnie osuszyć.
Podgrzaną blachę wyjąć z piekarnika. Papier, którym była wyłożona, posmarować olejem. Na tak przygotowanej blasze rozłożyć około 2/3 rukoli. Wylać ciasto i równomiernie je rozprowadzić po całej powierzchni blachy. Wsunąć do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Piec 15-20 minut.
Pomidory suszone lekko odsączyć z oliwy, niezbyt drobno posiekać i wymieszać z twarożkiem (ewentualnie doprawić pieprzem). Omlet wyjąć z piekarnika. Posmarować serkiem.
Przykryć plasterkami szynki i pozostałą rukolą. Całość zwinąć w roladę i pokroić na grube plasterki. Ułożyć na talerzu przybranym rukolą.
Czas : około 30 minutŹródło: Życie na gorąco