Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantna rolada schabowa"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34676
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34676
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Schab rozetnij wzdłuż na pół, nie docinając do końca. Rozłóż i lekko ubij, posyp solą i pieprzem. Paprykę i papryczki chili przekrój i oczyść. Jedną papryczkę chili i paprykę gotuj chwilę w posolonym wrzątku, wyjmij i ostudź.
Rozłóż na płacie mięsa, zwiń w roladę i mocno zwiąż sznurkiem. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju i ze wszystkich stron obsmaż mięso. Potem przełóż roladę do brytfanny. Dodaj część tymianku i rozmarynu i piecz w 220° C przez ok. 90 minut do miękkości.
Podczas pieczenia podlewaj roladę wytwarzającym się sosem. Mięso wyjmij. Sos, który pozostał, zlej do rondelka. Oprósz mąką i podsmaż. Następnie dodaj ok. 200 ml wody i zagotuj. Dodaj drugą papryczkę chili i masło. Gotuj przez 10 minut. Włóż mięso i wszystko podgrzej.Źródło: Na żywo