Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne mielone"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5092
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 260
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5092
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 260
Składniki
Bułkę zalej mlekiem, odstaw, aby namiękła. Cebulę pokrój i podsmaż na tłuszczu. Papryczki chili przekrój na pół, usuń pestki, miąższ drobniutko pokrój (z pestkami chili jest jeszcze bardziej pikantne).
Mięso włóż do miski, dodaj odciśniętą bułkę, papryczki chili, cebulę. Wbij jajko, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, przypraw solą, pieprzem, wymieszaj.
Z masy mięsnej uformuj małe kotleciki. Usmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem udekoruj gałązkami świeżego tymianku lub innej zieleniny. Podawaj z ziemniakami lub makaronem oraz sezonową surówką.
Aby kotlety były jeszcze bardziej kolorowe i aromatyczne, możesz dodać do masy przed smażeniem trochę posiekanej natki pietruszki.
Takie kotlety możesz przygotować także z wieprzowiny. Pikantna masa mięsna jest doskonałą bazą do przygotowania pieczeni rzymskiej, czyli popularnego klopsa.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia</strong>Źródło: Bella Relaks