Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne minimielone"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 309
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 399
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 601
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 309
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 399
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 601
Składniki
Marchewki obierz, zetrzyj na najmniejszych oczkach tarki, przesmaż na oleju. Skrop wodą i duś, aż będą bardzo miękkie. Odparuj sok, wystudź.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj jak najdrobniej, zeszklij na oleju, odparuj sok, wystudź.
Marchewkę, cebulę i czosnek dodaj do mięsa. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Wsyp sól i pieprz, a także część podanej ilości kminu rzymskiego, pieprzu cayenne i kolendry. Ponownie wymieszaj, spróbuj i dodaj przyprawy według swojego smaku. Masa powinna być aromatyczna i mocno pikantna.
Mocząc dłonie w zimnej wodzie, uformuj kuleczki. Obtocz je w bułce tartej, smaż na rumiano. Gotowe wysyp na talerz, wbij wykałaczki. Obok postaw miseczkę z sosem, np. curry.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 15, cena za porcję 0,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie