Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne talarki drobiowe"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 120
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 120
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Tosty obierz ze skórki, środki namocz w mleku. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko.
Dodaj odciśnięte tosty, cebulę oraz starty żółty ser, keczup i kaszkę. Wsyp rozmaryn. Masę mięsną przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Dobrze wyrób.
Przygotuj duży kawałek folii aluminiowej. Posmaruj ją cienko olejem. Z masy mięsnej uformuj niezbyt gruby wałek. Ułóż go na folii i zawiń.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180° C. Po przestudzeniu potnij pieczeń w plastry. Serwuj z piure z marchewki i buraczków. Udekoruj natką.Źródło: Na żywo