Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny chleb z serem i garścią szczypiorku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wymieszaj mąkę chlebową, proszek do pieczenia i sól w dużej misce. Dodaj stopione masło, gorczycę, pieprz, starty ser i drobno posiekany umyty szczypiorek (mogą być też inne zioła – rozmaryn, tymianek). Dolej ciepłe mleko i wymieszaj ciasto (najlepiej mikserem).
Przełóż ciasto na stolnicę oprószoną mąką i wyrób starannie chleb. Przełóż go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 50 minut. Chleb podawaj z bryndzą albo fetą.
Jak to zrobić?
Najważniejsza jest właściwa kolejność By ciasto dobrze się wyrobiło, należy najpierw wymieszać suche , a dopiero później dodać płynne dodatki, w tym wypadku lekko ogrzane mleko.Źródło: Olivia