Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny chłodnik pomidorowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa umyj i osusz. Kolorowe papryki oraz chili rozetnij, usuń pestki. Cebulę obierz. Papryki, chili, cebulę i ogórek pokrój w drobną kostkę. Włóż do lodówki. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i usuń pestki. Miąższ zmiksuj, przetrzyj.
Mus pomidorowy połącz z przecierem. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, octem, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Schłodź. Pokrojone warzywa nałóż do szklanek, formując stożki.
Zalej chłodnikiem tak, by wierzchołki warzywnych stożków wystawały ponad zu pę. Danie udekoruj bazylią.
Wersja wykwintna
Połowę przecieru pomidorowego zastąp białym wytrawnym winem musującym. Chłodnik posyp wiórkami twardego sera typu parmezan albo grubo startą mozzarellą.Źródło: Tina