Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny pstrąg z rusztu"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 215
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 215
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Wyczyszczone z łusek, umyte i osuszone ryby natrzeć solą, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, nafaszerować plastrami cytryny, paseczkami chilli oraz masłem wymieszanym z czosnkiem i posiekanym koperkiem.
Rybę ponacinać, zawinąć w folię aluminiową. Grillować przez ok. 25 minut, co jakiś czas ją przewracając (albo piec w piekarniku nastawionym na opcję grill).
Pstrąga podawać na folii, posypać koperkiem, udekorować plastrem cytryny.
Zamiast koperku możesz użyć natki pietruszki albo bazylii i rozmarynu, które doskonale komponują się z czosnkiem.Źródło: Twoje Imperium