Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piknikowy bochenek dla całej rodziny"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Pieczoną paprykę także kroimy – w paski. Serek śmietankowy mieszamy z ajwarem (pastą z ostrej papryki) na gładką masę. Ogórek (obrany ze skórki lub nie) kroimy w plastry.
Odkrawamy górę chleba na 3/4 wysokości bochenka. Wydrążamy, zostawiając na dole i po bokach równą, mniej więcej centymetrową warstwę miąższu.
Środek bochenka smarujemy serkiem. Naprzemiennie układamy jajka, salami, ser żółty, sałatę, paprykę i plasterki ogórka, za każdym razem dociskając kolejną warstwę. Zakrywamy odciętą górą. Chleb kroimy na porcje przed zabraniem na piknik.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 1,25 złŹródło: Rewia