Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza diabelska z czuszką

Pizza diabelska z czuszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Pizza diabelska z czuszką"

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wsyp do miski, zrób na środku wgłębienie. Dodaj pokruszone drożdże, szczyptę cukru i zalej całość dwiema łyżkami ciepłej wody oraz łyżką oliwy. Dosyp sól i wyrób ciasto na gładką masę. Odstaw do wyrośnięcia.

  2. Następnie ciasto rozwałkuj i posmaruj sosem pomidorowym. Rozłóż na nim peperoni, pokrojoną w paski zieloną paprykę, drobno poszatkowaną czuszkę i cebulę oraz pocięte w plastry oczyszczone wcześniej pieczarki.

  3. Posyp pizzę startą mozzarellą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250°C. Piecz kilka minut do czasu, aż zrobi się złota.

  4. Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń