Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza z nutką pikanterii"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 398
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 398
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
Do wody wsyp drożdże, poczekaj, aż się rozpuszczą, wymieszaj i odstaw.
W tym czasie przesiej przez sito mąkę (musi się napowietrzyć). Dosyp sól i wlej oliwę. Połącz z drożdżowym rozczynem, wymieszaj i zagnieć. Ulep kulę, oprósz ją mąką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto rozgnieć palcami i nadaj kształt serca. Posmaruj je przecierem pomidorowym z solą, pieprzem, cukrem i oliwą. Następnie posyp startym parmezanem, rozłóż pepperoni oraz posiekane oliwki z czuszką.
Wstaw pizzę do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 12 minut. Gotową obłóż rukolą.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV