Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek węgierski ze śmietaną"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 429
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 253
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 429
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 253
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce razem z cebulą. Dopraw solą i po chwili odcedź. Dodaj jajko oraz mąkę i wymieszaj. Usmaż 2 duże placki.
Mięso pokrój, podsmaż w garnku, dolej wodę i duś 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę i paprykę. Gdy wołowina będzie prawie gotowa, dołóż warzywa razem z przecierem pomidorowym.
Dopraw farsz pieprzem i rozłóż go na plackach. Wierzch udekoruj łyżką śmietany.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV