Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Dynię oczyść, przekrój na ćwiartki i łyżką usuń pestki oraz miąższ. Następnie obierz ze skórki (dyni hokkaido nie trzeba obierać) i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Chleb tostowy pokrój w kostkę.
Mielone mięso włóż do misy. Dodaj dynię, cebulę, kostki chleba, posiekaną miętę i oregano, pokrojony drobno imbir, jajka i nasiona z dyni. Wlej śmietanę i całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ser pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj masę dyniową, tworząc placki. Na każdym rozłóż po kilka kostek sera i przykryj małą ilością masy. Smaż z obu stron do przyrumienienia. Usmażone placki przełóż na serwetkę, która odsączy zbędny tłuszcz. Podawaj z sałatką.Źródło: Na żywo