Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki po węgiersku"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 89
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Odstaw, odlewaj zbierającą się wodę, dodaj mąkę, jajko, startą cebulę i przyprawy. Wymieszaj. Smaż cienkie placki przez 10 minut z każdej ze stron.
W garnku rozgrzej olej, podsmaż mięso, cebulę i pieczarki. Wlej 2 szklanki wody, dodaj przyprawy i pokrojoną paprykę, duś godzinę.
Gulasz nakładaj na placki, zwijaj je, układaj w naczyniu żaroodpornym. Polej je pozostałym sosem, zapiekaj 20 minut w 180°C. Dekoruj śmietaną i posiekaną natką.Źródło: Dobry Tydzień