Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z farszem mięsno-warzywnym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Grzyby umyj, potnij w plastry i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj, marchewki i pietruszki drobno pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż najpierw cebulę, następnie dodaj mięso i podgotowane pieczarki, a na koniec dołóż kawałki marchewki i pietruszki.
Po 10 minutach dorzuć posiekaną papryczkę chili i masło. Zalej wszystkie śmietaną i wymieszaj.
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj sól, jajka i mąkę. Usmaż 4 średnie chrupiące placki.
Ułóż przygotowany farsz na dwóch plackach ziemniaczanych i przykryj pozostałymi.
<strong>Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV