Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki z kaszy gryczanej z drobiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z woreczka, dodaj jajka i mąkę, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Blachę natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia. Nakładaj niewielkie porcje masy, lekko rozpłaszcz, tworząc placuszki. Piecz 15-20 minut w temp. 160-180°C.
Filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę. Olej rozgrzej w rondelku, usmaż kurczaka. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Paprykę oczyść, pokrój na kawałki. Usmaż z cebulą na oleju.
Dodaj do kurczaka, wlej półtorej szklanki wody i sos pieczeniowy (ten w proszku przygotuj wg instrukcji). Wymieszaj, zagotuj, przypraw do smaku. Sosem polej gorące placki gryczane.
<strong>Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie