Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z mięsem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 279
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 279
Składniki
Ciasto: ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, zmiel. Dodaj jajka, mąkę ziemniaczaną i szczyptę soli, wyrób.
Farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Mięso zmiel z jajkami na twardo i cebulą. Przypraw do smaku.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na kawałki. Uformuj placuszki. Na połowie ułóż farsz, przykryj placuszkami, zlep. Usmaż na oleju na złoty kolor.
Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Tarnowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie