Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z gulaszem

Placki ziemniaczane z gulaszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1483

Dodano:

Odsłon: 19306

Łatwe w przygotowaniu.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy mięsko jest już podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę nadal smażąc dotąd aż cebula nie zmięknie i się zarumieni.

  2. Następnie dodajemy kminek, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę bulionową oraz paprykę (wszystkie). Zalewamy wszystko wodą i gotujemy dotąd aż mięsko będzie miękkie.

  3. Następnie mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody - wlewamy do gulaszu i zagotowujemy. Doprawiamy magii, solą i pieprzem.

  4. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 października 2010 A gdzie Kubuś? U mnie to się nazywa Placek po Bytomsku, pycha!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 15 października 2010 pyszności uwielbiam takie placki aż czujei ch zapach jak patrzę na to zdjecie

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń