Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z ziołami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 20
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 20
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na grubej tarce jarzynowej. Ziemniaki wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku i pomidorkami koktajlowymi.Źródło: Na żywo