Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki z miodem"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 80
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 80
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Mleko połącz dokładnie z mąką.
Dodaj jajko i resztę składników ciasta, po czym wymieszaj je starannie na jednolitą, dość gęstą masę.
Teflonową patelnię posmaruj odrobiną oleju i usmaż placuszki o wybranej wielkości (z obu stron, aż się zezłocą).
Podaj polane miodem, ewentualnie z dodatkiem owoców.
ok. 20 minut; cena porcji: ok. 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety