Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z wątróbki"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 295
Polecam.
Odsłon: 767
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 295
Polecam.
Odsłon: 767
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Wątróbki dokładnie płuczę w zimnej wodzie, osuszam na papierowym ręczniku. Oczyszczam je starannie z błonek, a następnie dość drobno kroję i posypuję solą. Cebulę obieram, płuczę i siekam w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewam olej i szklę na nim cebulę. Dodaję wątróbkę. Mieszając, smażę na złoto. Pod koniec dokładam obrany, przeciśnięty czosnek.
Mleko miksuję z jajkami. Dodaję mąkę. Przyprawiam pieprzem, majerankiem i obiema paprykami. Do ciasta wrzucam wątróbkę z cebulą.
Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nakładam ciasto, formując placuszki. Smażę na wolnym ogniu, aż ciasto się zetnie, a wątróbka nie będzie surowa. sosu mieszam. Wlewam do miseczki. Ustawiam obok półmiska z placuszkami.
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>Źródło: Tina