Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podgrzybkowa tarta"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem (musi być dobrze schłodzone).Dodaj szczyptę soli oraz wodę i szybko zagnieć ciasto. Owiń w folię i wstaw do lodówki na godzinę.
Grzyby oczyść, pokrój i opłucz. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Włóż grzyby, rozmaryn i smaż kilka minut. Wlej śmietanę i duś, aż grzyby zgęstnieją. Wbij roztrzepane jajka, przypraw farsz solą i pieprzem.
Formę do tart posyp lekko mąką. Wylep ciastem i lekko podpiecz na złoty kolor w temp. 180°C. Wylej nadzienie. Piecz dalsze 20 minut.
Czas przygotowania: 60 min. 1 porcja = 230 kcalŹródło: Kurier TV