Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia z tymiankową nutą"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 98
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Czosnek obierz, posiekaj, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Papryki rozetnij, oczyść, strąki opłucz, pokrój w paseczki. Cebule obierz, potnij w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Dodaj cebule i papryki. Podlej bulionem oraz winem. Duś ok. 30 minut. Przypraw do smaku. Gotowe danie posyp posiekanym świeżym tymiankiem.Źródło: Naj