Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica wołowa z żurawinową peperonatą"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 123
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 123
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Składniki
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w większe kawałki. Włóż je do brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia i skrop olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 220° C do miękkości. Następnie zdejmij z niej skórkę i pokrój.
Cebulę, czosnek i papryczkę chili pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj żurawinę i wlej bulion. Dopraw cukrem i solą. Duś przez 10 minut.
Kawałki upieczonej papryki wymieszaj z żurawiną i listkami oregano. Pod koniec wrzuć startą skórkę z umytej pomarańczy i podgotuj.
Mięso posól i dopraw pieprzem. Obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przygotuj do pieczenia (patrz poniżej).
Podawaj z peperonatą.Źródło: Na żywo