Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki admiralskie"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 160
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 288
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 160
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 288
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Składniki
Ciasto rozwiń. Płaty ułóż jeden obok drugiego. Pozostaw w pokojowej temperaturze ok. 25 minut, aby rozmarzły.
W tym czasie polędwiczki umyj, osusz, zrumień z obu stron na rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni. Posyp solą i pieprzem. Cebulę obierz, posiekaj. Masło rozgrzej, wrzuć cebulę, podduś. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kosteczkę. Dołóż do cebuli i smaż jeszcze kilka minut. Posól do smaku. Zdejmij z ognia, przestudź.
Pieczarki wymieszaj z pasztetem oraz rozmarynem. Farsz przypraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj. Potnij na 3 placki. Każdy posmaruj farszem. Ułóż na tym polędwiczki. Zwiń. Przełóż na blachę z pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina