Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki miodowo-ziołowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 873
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 873
Składniki
Polędwiczkę umyj i osusz, po czym usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Miód wymieszaj z sokiem pomarańczowym, solą, pieprzem oraz posiekaną drobno natką pietruszki.
Podsmażoną polędwiczkę przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj ziołowo-miodową zaprawą. Wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Po kwadransie podlej bulionem.
Gotowe mięso pokrój w plastry. Danie podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.
<strong>Przepis nadesłała: Monika Janosz</strong>Źródło: Kurier TV