Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki na słodko"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13211
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5468
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13211
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5468
Składniki
Polędwiczki opłucz, natrzyj solą czosnkową, pieprzem, cukrem, rozmarynem, papryką, cynamonem. Skrop olejem, odstaw na 30-40 min. Następnie ułóż w brytfannie i piecz, obracając, ok. 30-40 min.
W połowie pieczenia dodaj pokrojone na ćwiartki ziemniaki, a na 10 min przed końcem do brytfanny dołóż pokrojone jabłka. Gotowe mięso pokrój na plastry, podaj z jabłkami i ziemniakami.
Danie można przygotować też na patelni: mięso obsmaż, przykryj, duś 30 min. 10 minut przed końcem dodaj jabłka. Ziemniaki obsmaż osobno.Źródło: Świat kobiety