Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone polędwiczki z miodem i octem balsamicznym
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 767
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 868
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 767
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 868
Składniki
Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Polędwiczkę przecinamy na pół w poprzek, a następnie wzdłuż na plastry o grubości 1-1,5 cm i obsmażamy na oleju na złoty kolor. Potem dodajemy pokrojone warzywa i chwilę smażymy (ok. 5min) i wlewamy ocet balsamiczny , przykrywamy i dusimy następne 5 min, po czym dodajemy łyżkę miodu i nadal dusimy do miękkości warzyw. Podajemy z ryżem i natka pietruszki.