Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki w ziołach"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 185
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9293
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 185
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9293
Składniki
Natkę, sól, zioła prowansalskie i pieprz (najlepiej świeżo mielony) wymieszaj. Obtocz polędwiczki, wcierając jak najwięcej mieszanki, wstaw na godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc).
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż polędwiczki ze wszystkich stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem ze smażenia, podlej odrobiną wody (jeśli zostanie trochę przypraw, wsyp je do polędwiczek).
Piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Sos z pieczenia możesz zagęścić śmietaną, posypać natką, przyprawić i polać mięso.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 3,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie