Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki wieprzowe na warzywach"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 1050
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 1050
Składniki
Suszone pomidory i 50 ml zalewy ze słoika zmiksuj z kaparami na gładki sos. Polędwiczki opłucz, osusz. Pokrój mięso na 4 kawałki. Delikatnie rozgnieć rękoma tak, by powstały większe płaty. Natrzyj je solą i pieprzem.
Każdy płat posmaruj pomidorowym pesto. Zwiń roladki. Pomidory umyj, pokrój w plasterki. Rozłóż na roladkach. Przewiąż nicią. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż roladki, przełóż do brytfanki. Piecz 10 min w 180 st.
Oczyszczony por, papryki i cukinię pokrój w paski. Cebulę i 2 ząbki czosnku posiekaj. Warzywa obsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj 5 dag oliwek i 50 ml octu. Zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Roladki pokrój, podaj na warzywach.
Czas ok. 60 min; porcja – 560 kcal, cena 5,70 zł.
Polędwiczki to delikatny gatunek mięsa. Jeśli nie chcesz, aby kotleciki porwały się, nigdy nie rozbijaj ich tłuczkiem, a jedynie ugniataj dłońmi. Ma to dodatkową zaletę. Mięso z nieuszkodzoną strukturą zachowuje wszystkie cenne soki.Źródło: Świat kobiety