Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki wieprzowe z cukinią"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Kulki mozzarelli osączyć, pokroić na połówki. Paprykę przełożyć na sitko, odsączyć z zalewy. 1-2 kawałki papryki pokroić na 12 kosteczek. Bazylię opłukać, osuszyć, poodrywać listki. Odłożyć 12 największych listków, resztę posiekać.
Polędwiczki oczyścić, opłukać, pokroić na 12 medalionów. W każdym wyciąć kieszonkę. W kieszonki wetknąć połówki kulek mozzarelli, listki bazylii i kosteczki papryki. Otwory spiąć wykałaczkami. Medaliony oprószyć solą i pieprzem. Kłaść na rozgrzany olej. Smażyć 8 minut – do zrumienienia z obu stron.
Cukinię umyć, wytrzeć, pokroić w kostkę. Resztę papryki pociąć na kawałeczki. Dymki oczyścić, grubo posiekać. Makaron ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Medaliony zdjąć z patelni, trzymać w cieple. Na tym samym tłuszczu podsmażyć dymkę, cukinię i paprykę. Podlać bulionem i śmietaną. Gotować 2-3 minuty. Dodać zasmażkę. Ponownie zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron odcedzić, wymieszać z warzywnym sosem. Podawać jako dodatek do medalionów. Gotowe danie udekorować bazylią.Źródło: Życie na gorąco