Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki wieprzowe z warzywami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 693
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 517
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 693
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 517
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Umyte polędwiczki pokrój w plasterki o grubości około 5 cm i lekko rozbij ręką z obu stron. Posyp listkami tymianku, oprósz solą i pieprzem. Brzegi owiń szynką lub bekonem i zepnij wykałaczką.
Papryki oczyść, cebule obierz. Oba warzywa pokrój w paski i przełóż je do żaroodpornej formy. Na 2 łyżkach masła szybko podsmaż polędwiczki i wyłóż je na warzywa w formie, polej wysmażonym tłuszczem.
Z pozostałego masła i mąki zrób jasną zasmażkę. Mieszając, wlej mleko, dodaj przepuszczony przez praskę czosnek. Gotuj na małym ogniu 5 min. Dodaj ser pleśniowy i mieszaj, aż się całkiem rozpuści. Polędwiczki zalej sosem. Piecz w 180°C około 15 min.
<strong>: 60 minut. Porcja: 490 kcal. Koszt porcji: ok. 5,70 zł. Przepis dla 4 osób.</strong>Źródło: Kobieta i życie