Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki wieprzowe z warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5482
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5482
Składniki
Umyte polędwiczki pokrój w plasterki o grubości około 5 cm i lekko rozbij ręką z obu stron. Posyp listkami tymianku, oprósz solą i pieprzem. Brzegi owiń szynką lub bekonem i zepnij wykałaczką.
Papryki oczyść, cebule obierz. Oba warzywa pokrój w paski i przełóż je do żaroodpornej formy. Na 2 łyżkach masła szybko podsmaż polędwiczki i wyłóż je na warzywa w formie, polej wysmażonym tłuszczem.
Z pozostałego masła i mąki zrób jasną zasmażkę. Mieszając, wlej mleko, dodaj przepuszczony przez praskę czosnek. Gotuj na małym ogniu 5 min. Dodaj ser pleśniowy i mieszaj, aż się całkiem rozpuści. Polędwiczki zalej sosem. Piecz w 180°C około 15 min.
<strong>: 60 minut. Porcja: 490 kcal. Koszt porcji: ok. 5,70 zł. Przepis dla 4 osób.</strong>Źródło: Kobieta i życie