Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 99
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 99
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
Przepis przysłał Sławomir Put z Wrocławia.
Polędwice rozetnij wzdłuż, rozbij (ścinki polędwicy – 2 łyżki – zostaw na sos). Oprósz solą i pieprzem.
Pieczarki i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory i czosnek, ser, wymieszaj. Przypraw. Farsz rozsmaruj na mięsie, zwiń, zwiąż. Rolady obsmaż na oliwie. Przełóż do formy, podlej piwem. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Piecz 40 min w 180°C.
Sos: ścinki polędwicy poszatkuj. Dodaj posiekaną cebulę, przyprawy, wlej pół szklanki wody i zalewę pomidorową. Zagotuj, zagęść mąką. Sos przecedź, polej roladki.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie