Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki ze śliwkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 66
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 136
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 66
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 136
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i potnij w talarki. Posyp je przyprawą, polej olejem i upiecz w piekarniku.
W tym czasie przygotuj mięso. Polędwiczkę umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry. Rozgnieć je dłonią i lekko oprósz solą. Usmaż szybko na rozgrzanym oleju, po czym dorzuć przekrojone na pół śliwki. Smaż kilka minut na małym ogniu.
Dołóż powidła, dolej odrobinę wody i wymieszaj. Duś potrawę do czasu, aż śliwki zrobią się miękkie.
Danie podawaj z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV