Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półkruche pierożki do barszczu"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Z przesianej mąki, masła, szczypty soli oraz cukru, śmietany i jednego żółtka zagnieć szybko półkruche ciasto. Uformuj kulę, od- łóż do schłodzenia na 30 min. Mięso przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pokrojone pomidory i posiekaną natkę.
Farsz przestudź, połącz z jajkiem, dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Rozłóż nadzienie i zlep, formując pierożki. Ułóż je na blasze, posmaruj rozmąconym białkiem. Piecz ok. 20 min w 180 st.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety