Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polski chłodnik z burakami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Składniki
Buraki umyj, obierz, pokrój w dużą kostkę i ugotuj w 1,5 szklanki bulionu, aż zmiękną. Następnie wyjmij je, a bulion odstaw.
Ogórek i buraki zetrzyj na tarce. Szczypiorek i koperek posiekaj. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Do bulionu włóż kolejno: buraki, ogórki, szczypiorek i koperek. Dodaj maślankę i śmietanę. Wymieszaj.Źródło: Takie jest życie