Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowe pierogi z kurkumą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Farsz: ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Gdy trochę przestygną, przepuść przez praskę lub ułucz. Dodaj ricottę, wymieszaj. Na maśle podsmaż cebulę i czosnek posiekane jak najdrobniej. Połącz z masą serowo-ziemniaczaną. Dopraw.
Ciasto: szybko zagnieć podane , dodając tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Rozwałkuj je cienko, szklanką wytnij kółka. Na środek każdego kółka nałóż farsz. Zlep brzegi.
Partiami wrzucaj pierogi do osolonego wrzątku, gotuj mniej więcej 4 minuty od wypłynięcia. Podaj z pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki.Źródło: Chwila dla Ciebie