Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z cukinią"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Składniki
Połowę oleju mieszam z 1/2 szkl. wody. Tosty okrawam ze skórki, środki chleba skrapiam olejem z wodą. Odkładam na bok. Pomidory myję, skórkę nakłuwam widelcem, potem wkładam na chwilę do wrzątku.
Sparzone pomidory obieram ze skórki i oczyszczam z pestek. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieram, myję, wkładam do garnka. Dodaję pomidory. Zalewam bulionem. Czekam, aż całość zawrze, po czym zmniejszam płomień i gotuję pod przykryciem jeszcze 25 minut.
Cukinie oczyszczam, odcinam końce, resztę kroję w kosteczkę. Na patelni rozgrzewam resztę oleju, podsmażam na nim cukinię. Do zupy dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz tosty. Całość miksuję.
Zupę mocno podgrzewam, nalewam do talerzy. Posypuję kosteczkami cukinii i listkami natki.Źródło: Naj