Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowe spaghetti"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 228
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 228
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie. Pozostaw do ocieknięcia (nie przelewaj wodą).
Przecier pomidorowy przełóż do miski. Dodaj łyżkę mielonej słodkiej papryki oraz żółtko. Wlej łyżkę sosu Worcester i wsyp pół łyżeczki mielonej kawy. Całość starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz czarnym pieprzem.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Salami pokrój w cienkie plasterki, wrzuć na rozgrzany tłuszcz i wysmaż na chrupiące czipsy. Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na papierowych ręczniczkach.
Część wytopionego tłuszczu wylej z patelni. Na resztę wrzuć przygotowaną w miseczce pomidorową mieszankę. Duś, mieszając, kilka minut.
Wrzuć osączony makaron, wymieszaj. W razie potrzeby jeszcze dopraw do smaku. Spaghetti posyp startym parmezanem i salami. Dekoruj listkami natki.
czas ok. 30 min; porcja – 770 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety