Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory w zalewie"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Gorczycę, pieprz, oraz czosnek wyłóż na sito i przelej wodą. Włóż do garnka.
Wlej ocet, wodę i miód, posól. Doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut. Następnie przecedzić przez sito.
Wyjmij czosnek (umieścisz go później w słoiku z pomidorami).
Pomidory umyj i ponakłuwaj wykałaczką, włóż do wyparzonych słoików.
Poprzekładaj umytymi listkami bazylii i papryczkami chili. Zalej ciepłą marynatą około 2 cm powyżej warzyw (muszą być całkowicie zakryte roztworem).
Słoje szczelnie zamknij i odwróć do góry dnem do wystygnięcia. Pomidorki będą gotowe do spożycia za ok. 2 miesiące.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV