Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z kurczakiem i pieczarkami

Potrawka z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9947

Dodano:

Odsłon: 3483

Potrawka z kurczakiem i pieczarkami

Składniki

  • 2 ugotowane podudzia z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 szklanki rosołu
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy, kroimy w mniejsze kawałki, smażymy na oleju do zrumienienia, pod koniec smażenia dodajemy listki rozmarynu. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę smażymy. Dolewamy zimny rosół, znowu dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Do sosu wrzucamy pieczarki, mięso z podudzi, sok z cytryny, śmietanę, cukier, sól i świeżo mielony pieprz, chwilę gotujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 października 2018 Pyszne danie! i z jednego rosolu mozna zrobic dwa smaczne dania.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń