Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z naleśnikami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Składniki
Kapustę poszatkuj, zalej wrzątkiem, dodaj liście laurowe i ugotuj.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż razem z posiekaną cebulką oraz pokrojonymi w plastry pieczarkami. Pod koniec smażenia dodaj paprykę pociętą w kostkę, kapustę, przecier i przyprawy. Duś całość pół godziny.
ciasta zmiksuj, usmaż i pokrój w paski. Dodaj do potrawki kapuścianej i podawaj na gorąco.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średnie
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Telemax