Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z Piersi Kurczaka z Groszkiem i Marchewką.

Potrawka z Piersi Kurczaka z Groszkiem i Marchewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 8875

Dodano:

Odsłon: 3638

Szybkie,smaczne i sycące danie,można podawać z ryżem,kaszą,makaronem i oczywiście ziemniakami.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 300 g mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1 szkl.bulionu drobiowego
  • 3\4 szkl.śmietanki 30 %
  • sól i pieprz do smaku
  • pół łyżeczki przyprawy do dań orientalnych
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • mąka do obtoczenia mięsa
  • natka pietruszki do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,osuszyć,pokroić w kosteczkę,doprawić solą i pieprzem,wsypać przyprawę do dań orientalnych,całość wymieszać.

  2. Mięso obtoczyć w mące,następnie wrzucić na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy i podsmażyć chwilę na średnim ogniu,wlać bulion oraz wsypać groszek z marchewką,wymieszać i gotować ok.10 min.
    Wlać śmietankę,sok z cytryny i gotować na średnim ogniu,aż sos zgęstnieje,mieszając co chwilę,doprawić solą,pieprzem oraz słodką papryką,posypać natką pietruszki i gotowe.




Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń