Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Praska pieczeń wieprzowa"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 91
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 91
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanym smalcu. Dołóż szynkę. Podlej mięso bulionem. Poczekaj, aż wywar zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze 30 minut.
W tym czasie masło utrzyj z musztardą i tartą bułką. Dodaj posiekaną natkę, wymieszaj. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Szynkę wyjmij z wywaru. Osusz i przełóż do żaroodpornej formy. Wierzch mięsa posmaruj masą musztardową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175?. Piecz 35 minut. Podawaj z duszonym szpinakiem oraz ziemniakami zrumienionymi na maśle.Źródło: Naj