Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska rybna"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Sylwestrowy bufet gotowy w kilka godzin
Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Obierz ostudzone jajka, przekrój je na pół. Wyjmij ostrożnie żółtka i rozgnieć je w misce widelcem z majonezem, posiekaną cebulą oraz startym żółtym serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Powstały farsz włóż ostrożnie do białek (np. za pomocą szprycy). Na każdej połówce jajka połóż rybkę, udekoruj (np. koperkiem, kawiorem). Podaj schłodzone (przechowaj je do wieczora w lodówce; aby się nie zniekształciły, włóż w nie ostrożnie wykałaczki i nakryj cały talerz folią spożywczą).
Możesz połówki jajek ozdobić gotową pastą, np. kawiorową. Zrobisz je w 15 min!Źródło: Świat kobiety