Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładana pieczeń z indyka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 75
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 75
Składniki
Filet z indyka umyj, osusz. Posyp pieprzem i solą. Uformuj zgrabną pieczeń. Mięso obwiąż mocną nitką. Ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz około godziny.
Musztardę wymieszaj z miodem i olejem. Przypraw sosem sojowym. Mięso posmaruj glazurą około 15 minut przed końcem pieczenia. Fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedź.
Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj ugotowaną fasolkę. Chwilę razem podsmaż. Żółty ser zetrzyj. Pieczeń pokrój w plastry. Przełóż fasolką i startym serem.
Udekoruj rukolą, cząstkami pomidorów oraz ziarenkami zielonego pieprzu.Źródło: Tina