Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na kapuśniak"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Marchew oczyść i pokrój w talarki. Kapustę obierz z pożółkłych liści, usuń twardy głąb. Cieniutko poszatkuj.
W garnku o grubym dnie rozpuść łyżkę masła. Wrzuć kapustę i, mieszając, lekko ją podsmaż, aby zmiękła. Zalej 2,5-3 litrami gorącej wody. Włóż kostkę rosołową, ziemniaki oraz marchewkę.
Nakryj naczynie i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Przypraw zupę do smaku solą oraz pieprzem, podaj posypaną posiekaną natką.
Kapuśniak możesz także przyprawić odrobiną soku z cytryny lub jasnego octu jabłkowego. Będzie miał lekki kwaśny smak. Aby zupa była bardziej sycąca, możesz zagęścić ją zasmażką z masła lub śmietaną.
Na koniec wkrój do niej trochę gotowanego albo pieczonego mięsa.Źródło: Takie jest życie