Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na tartaletki z pasztetem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
:" style="vertical-align: middle;">
Wątróbki oczyść z żyłek i tłuszczu, opłucz. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na połowie masła. Zwiększ ogień, dodaj wątróbki oraz pozostałe masło. Smaż 7-10 minut. Wystudź.
Wątróbki przełóż do miski, dodaj serek lub twarożek, ser pleśniowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem na gładki mus.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Schłodzony farsz przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj do babeczek. Na wierzchu ułóż karmelizowaną cebulę.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut
Sztuka: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie