Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przystawka z gruszką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Z ciasta wytnij prostokąty i posmaruj je roztrzepanym jajkiem.
Ułóż na nich po plastrze gruszki i kawałki sera.
Wierzch posyp pokruszonymi orzechami włoskimi oraz zmielonym pieprzem.
Wstaw ciastka do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz kwadrans. Udekoruj natką.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 150
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV